KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu başladı

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu başladı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu başladı.
     Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasında (KATSO) düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu, Eğitim Uzmanı Yasin Baştürk tarafından verilen ilk ders ile başladı.
     Kursa katılan 60 girişimciye, girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikrinin geliştirilmesi, satış pazarlama teknikleri, işletme içi planlar ve iş planı hazırlama gibi konularda eğitimlerin verileceği öğrenildi.
     KOSGEB Kastamonu Şube Müdürü Nevzat Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyerlerin toplam 70 saat eğitim alacaklarını belirterek, kursun en az yüzde 80ine devam edenlere katılım belgesi verileceğini söyledi.
     Kursun sonunda iş planını hazırlayan kursiyerlerden, yapılacak değerlendirme sonucunda seçilecek olanlara 30 bin lira kredi verileceğini, ayrıca ihtiyaç olması durumunda da 70 bin lira da iki yıl geri ödemesiz kredi verileceğini aktaran Erol, Kastamonuda şube müdürlüğümüz kurulmadan önce, Kastamonulu girişimciler bu eğitimlerden sadece 17 bin lira destek alabilmişler. Oysa son iki yılda, iş planı kabul edilen 88 işletme, toplam 2 milyon 92 bin lira destek alarak kuruldu. Son açılan kursların ardından KOSGEB desteği ile kurulan işletme sayısı 100ü bulacak diye kaydetti.
    
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER