Koruyucu aileler Ormanparkta bir araya geldi

Koruyucu aileler Ormanparkta bir araya geldi -Sakarya Valisi Büyükün eşi Hayriye Büyük: -Koruyucu aile yanındaki çocukların huzurlu, mutlu ve okullarında başarılı oldukları tespit edildi


SAKARYA (A.A) - Sakarya Valisi Mustafa Büyükün eşi Hayriye Büyük, koruyucu ailelerin yanındaki çocukların huzurlu, mutlu ve okullarında başarılı olduklarının tespit edildiğini söyledi.
     Gönül Elçileri Projesi kapsamında Ormanparkta koruyucu ailelerle bir araya gelen Büyük, koruyucu ailenin öz aileye en yakın model olduğunu belirterek, bu nedenle öz ailesinin yanında herhangi bir nedenle bakılamayan çocukların koruyucu ailelerin yanında öz aile sıcaklığında, aile ortamının verdiği güven ve değerlerle beslenerek topluma, ülkeye, insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştiğini anlattı.
     Koruyucu aile yanındaki çocukların huzurlu, mutlu ve okullarında başarılı oldukları tespit edildi diyen Büyük, şöyle konuştu:
     İlimizde Yuvada Çocuk Kalmasın, Ailesiz Çocuk Kalmasın Projesinin çalışmaları başladı. Koruyucu aileler çok önemli bir görev ifa ediyor. Yürekleri sevgi dolu bu vefakar aileleri canı gönülden tebrik ediyorum. Bundan sonra yapılacak çalışmalarla koruyucu aile sayısının artırılmasını hedefliyoruz. İlimizde yuvada kalan 40 çocuğumuzun da yürekleri sevgi dolu, Sakaryalı ailelerin koruyucu aile olarak sahip çıkacaklarına inanıyorum. Bu çalışmaların bizzat takipçisi olacağım.
     Tüm Sakaryalı aileleri koruyucu aile olmaya davet ediyorum.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak ise Sakaryada koruyucu aile sayısının 28, çocuk sayısının 32 olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Koruyucu aileler Ormanparkta bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER