Koruma altındaki ceylanlar çoğalıyor

Koruma altındaki ceylanlar çoğalıyor -Ceylanpınar ilçesinde koruma altında bulunan ceylanların sayısı 900ü aştı -Ceylanpınar Tarım İşletme Müdür Yardımcısı Tuncer: -Şu anda net bir şey söylemek zor ama doğum döneminin ardınd


ŞANLIURFA (A.A) - Sait Aydın - Ceylanpınar ilçesinde koruma altında bulunan ceylanların sayısı 900ü aştı.
     Suriye sınırında yer alan ilçeye adını da veren ceylanlar, 35 yıl önce nesilleri tükenme tehlikesi altında olduğu için Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce koruma altına alındı.
     Özel olarak hazırlanan alanlarda koruma altında tutulan ceylanların sayısının şu an itibariyle 900ü aştığı belirtildi. Nisan ayından itibaren üreme dönemine giren ceylanların sayısının yeni doğumlarla birlikte 1000i aşması bekleniyor.
     Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğündeki ceylanların bir kısmı koruma altında tutulurken neslin devamını sağlamak amacıyla bir kısmı da satılıyor.
    
     -Özel alanlarda korunuyor
    
     Ceylanpınar Tarım İşletme Müdür Yardımcısı Ahmet Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koruma altındaki ceylanları özenle yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.
     Ceylanların bakımı için özel bir ekibin görev yaptığını ifade eden Tuncer, bir dönem bölgede doğal ortamda yaşayan ceylanların neslini tükenme tehlikesinden kurtarmak için yoğun çaba harcadıklarını dile getirdi.
     Üreme döneminde olan ceylanların bu ayın sonuna kadar doğumlarını tamamlayacağını aktaran Tuncer, Şu anda net bir şey söylemek zor ama doğum döneminin ardından sayının 1000i aşacağını tahmin ediyoruz. Etrafı tel örgülerle çevrili alanlarda korunan ceylanların yeniden doğal ortamda yaşamaları en büyük hedefimiz diye konuştu.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Koruma altındaki ceylanlar çoğalıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER