Korsan taksicilere yaptırım cezası uygulanacak

Korsan taksicilere yaptırım cezası uygulanacak -Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası, sicil kaydı, izin ve ruhsatı bulunmayanlara yaptırım cezası uygulanacağını duyurdu


MALATYA (A.A) - Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası, sicil kaydı, izin ve ruhsatı bulunmayanlara yaptırım cezası uygulanacağını duyurdu.
     Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odasından yapılan yazılı açıklamada, kanuni düzenlemeler hatırlatılarak, korsan taşımacılık yapanların ağır idari para cezalarıyla cezalandırılacağı belirtildi.
     Korsan taksicilik yapanların tespiti halinde uygulanacak cezalar hakkında bilgi verilen açıklamada, Yeni uygulamaya göre, korsan olarak taşımacılık yapanlara ve sorumlulara önce bin 950 TL, bir yıl içinde tekrarında ise 3 bin 250 TL para cezası verileceği gibi araçlar ise her defasında 60 gün süreyle trafikten men edilecek. Korsan araçlarda yolculuk yapanlara ise yine para cezası bulunuyor ifadeleri kullanıldı.
     Oda olarak yaptırımların desteklendiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
     Şoför ve nakliyeci esnafımızın hak ve menfaatlerinin korunması bakımından devletin esnafı koruma ve destekleme görevini yerine getirmesi hususunda, yasal düzenlemelerden taviz verilmemesini istiyoruz. İzin veya ruhsat almaksızın, esnaf sicili ve kaydı yaptırmadan ticari taşımacılık yapanların oda ya da esnaflar birliğine bildirilmesi halinde gerekli olan işlemler taviz verilmeden yerine getirilecek.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Korsan taksicilere yaptırım cezası uygulanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER