Körfez ülkelerinin büyükelçileri Sakaryada buluşacak

Körfez ülkelerinin büyükelçileri Sakaryada buluşacak -Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Ürdün, Tunus, Sudan ve Libyanın aralarında bulunduğu 14 ülkenin büyükelçileri, 2 gün boyunca Sakaryayı gezecek


SAKARYA (A.A) - Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Ürdün, Tunus, Sudan ve Libyanın aralarında bulunduğu Körfez ülkelerinin büyükelçileri, Sakaryada bir araya gelecek.
     Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi öncülüğünde, Anadolu Ajansı (AA), İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliğiyle düzenlenecek organizasyonda Sakaryanın yatırım potansiyeli, imkan ve fırsatları Körfez ülkelerinin büyükelçilerine tanıtılacak.
     Akyazıda 10 Kasım Cumartesi günü başlayacak etkinlikte büyükelçiler, Karasu, Adapazarı, Geyve, Sapanca ve Taraklı ilçelerini tanıma fırsatı bulacak.
     Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, büyükelçilerin Sakaryanın kültür ve turizm değerlerinin yanı sıra, doğal güzellikleri, yeraltı zenginlikleri, jeolojik kaynakları ve finans potansiyelini yakından tanıma fırsatı bulacağını söyledi.
     Yabancı yatırımcıların finans, ticaret, inşaat, altyapı, enerji ve bilişim alanında Sakaryayı cazibe merkezi görmesini sağlamaya çalıştıklarını anlatan İslam, Etkinliğe Kuveyt, Katar, Ürdün, Tunus, Sudan, Libya, Oman, Mısır, Filistin, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Somali ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin üst düzey temsilcileri ile Arap Birliği Misyon Başkanı katılacak diye konuştu.
     İslam, büyükelçiler vasıtasıyla bölge ülkelerinin yatırımcılarına ulaşmayı hedeflediklerine dikkati çekerek, büyükelçilerin etkinliğin ardından Sakaryanın yatırım avantajlarını ülkelerindeki sermaye ve iş çevrelerine anlatacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Körfez ülkelerinin büyükelçileri Sakaryada buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER