Kopan uzuvları buzla temas ettirmeyin

Kopan uzuvları buzla temas ettirmeyin -Uzuv kopmalarında uzvun yerine dikilebilmesi için uygun şartlarda hastaneye getirilmesinin önemine işaret eden uzmanlar, kopan uzuvların buzla temas ettirilmemesi uyarısında bulundular


SAMSUN (A.A) - Uzuv kopmalarında uzvun yerine dikilebilmesi için uygun şartlarda hastaneye getirilmesinin önemine işaret eden uzmanlar, kopan uzuvların buzla temas ettirilmemesi uyarısında bulundular.
     Medicana Samsun Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktrif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halit Urgan, kopan uzuvların mutlaka uygun koşullar sağlanarak hastaneye getirilmesi gerektiğini söyledi.
     Kaza sonrası kopan uzuvların temiz bir poşete konulduktan sonra buz dolu bir kaba veya poşete konularak hastaneye getirilmesi gerektiğini, direk buzla temas ettirilmemesi gerektiğini belirten Urgan, Buzla direkt temas etmeden soğuk ortamda taşınan bir uzvun , replantasyon için uygun şartları taşıyor ise, yerine dikilme sonrası yaşam şansı oldukça yüksektir dedi.
     Urgan, sağ eline halat dolanması sonrası sıkışan parmağı kopan Ayhan Çimşit adlı hastanın, kopan parmağının uygun şartlarda transferi sağlanarak hastanelerine başvurduğunu ve operasyona alınan hastanın parmağının mikroskop altında mikrocerrahi yöntemler kullanılarak yerine dikildiğini, haftalık takibinin ardından problemsiz şekilde taburcu edildiğini de sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kopan uzuvları buzla temas ettirmeyin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER