Kop Dağı Tüneli

Kop Dağı Tüneli-Gümüşhane-Bayburt Kop Dağı bölünmüş yol çalışmaları töreni (2) -Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: (Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde) insan üstü bir gayretle arkadaşlarımız çalışarak, tarihi önce 30 Ağ


BAYBURT (A.A) - Tuncay Bekar - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Başkanı Binali Yıldırım, (Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde) insan üstü bir gayretle arkadaşlarımız çalışarak, tarihi önce 30 Ağustosa çekmeyi palanladılar, sonra tekrar bir iş programı yaparak 22 Ağustosta bitirdiler dedi.
     Bakan Yıldırım, Kop Dağı Tüneli-Gümüşhane-Bayburt Kop Dağı bölünmüş yol çalışmalarının başlaması töreni öncesinde yaptığı açıklamada,, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çalışmasının çok önemli bir işleri olduğunu belirterek, Köprünün emniyeti için, orada seyahat eden binlerce İstanbullunun, vatandaşımızın emniyeti için vazgeçemeyeceğimiz, erteleyemeyeceğimiz bir işti. Bizim çok fazla üzerimize geldiler ama biz bunları göğüslemek zorundaydık. Bu iş yapılmalıydı diye konuştu.
     Köprüdeki çalışmaların 18 Haziran-16 Eylül tarihleri arasında yapılmasının planlandığını ifade eden Bakan Yıldırım, Ama insan üstü bir gayretle arkadaşlarımız çalışarak, tarihi önce 30 Ağustosa çekmeyi palanladılar, sonra tekrar bir iş programı yaparak 22 Ağustosta bitirdiler. Yani neredeyse bir aya yakın bir zaman. 65 gün içerisinde bütün proje, 3 ay yerine bitirilmiş oldu. Ben fedakarca çalışmalarından dolayı Karayolları ekiplerine, yüklenici firmalara teşekkür ediyorum. İstanbullulara da bu süre içerisinde her şeye rağmen, her türlü olumsuzluğa rağmen anlayışlarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum dedi.
     Bakan Yıldırım, amaçlarının Türkiyeyi mağrur, insanları mutlu etmek olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Bundan başka bir derdimiz yok. Bu millet için, bu ülke için fitne fücur kaynatmaya, kan dökmeye kafa yoranlar olabilir ama bizim bu çalışmalarımız doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde yollar, havaalanları, okullar, hastaneler, binalar yükseldikçe terör örgütünün de gözü dönüyor ne yapacağını adeta şaşkın bir vaziyette rast gele hedef gözetmeden saldırmaya devam ediyor. Bu milletin sabrını, bu milletin metanetini hiç kimse denemeye kalkmasın. Bunu yapmak isteyenler geçmişte nasıl perişan olduysa, bu gün de yarın da aynı sonucu mutlaka ve mutlaka göreceklerdir. Bununla karşılaşacaklardır.
     Bu Kop Dağı Tüneli, aslında teröre karşı, bu ülkenin birliğine, beraberliğine karşı yapılanlara en büyük cevaptır. İşte Erzurum ile Bayburtu kucaklaştırıyoruz. Ne diyor Rus işgaline karşı direnen Bayburtlu, bir yanımda Erzincan vermem Bayburt. Böyle bir kültürden geliyor bu millet.
    
     -Avuç içi gibi düz bir ülkemiz yok-
    
     Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesinin devam ettiğini belirten Bakan Yıldırım, şunları söyledi:
     2016 sonu 2017de inşallah bitirmiş olacağız. Ondan sonra Sivas-Erzurum hattı var. Çalışmalar, proje çalışmaları orada da devam ediyor, her şey planlandığı gibi. Biliyorsunuz bu projeler zor projeler. Avuç içi gibi düz bir ülkemiz yok. Her taraf dağ, tepe, vadi. Buraları zor, coğrafyayı adeta dize getirerek bu projeleri yapıyoruz. Bu yüzden de insanlarımızın özlemlerini, sabırsızlıklarını biliyoruz ama bu millet bu hizmetler için 50 yıl bekledi. 3, 5 yıl daha da bizim için zaman vereceğini düşünüyorum.
    
     -Adeta nehrin üzerinde bir otoyol inşa ettik-
    
     Bakan Yıldırım, Erzurum-Erzincan arasındaki yolun 55 kilometre olduğunu anımsatarak, Sansa Deresindeki yol, adeta o derenin sarp yamaçlarına yapışa yapışa giden bir yol. Biz orada Fıratı dize getirdik. 12 tane köprü yaptık, adeta nehrin üzerinde bir otoyol inşa ettik. Allaha şükür o günden bu güne oradan hiç kaza haberi gelmiyor. Çok büyük de dua ediyor insanlar. Güzel, konforlu, müthiş bir yol olmuş dedi.
     Ramazan Bayramında, bir önceki bayrama göre ölümlü trafik kazalarının yarı yarıya azaldığına dikkati çeken Bakan Yıldırım, Bu ne demek bu biliyor musunuz- Trafik iki kat arttı, kazalar ve ölümler yarıya düştü. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. Bunun parayla, pulla ölçülecek tarafı yoktur diye konuştu.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER