KOP bölgesi ziraat odaları başkanları Ankarada

KOP bölgesi ziraat odaları başkanları Ankarada temaslarda bulundu


KONYA (A.A) - KOP Bölgesindeki ziraat odalarının başkanları, Ankarada tarımın sorunlarıyla ilgili temaslarda bulundu.
     Konya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Faruk Çöklü başkanlığındaki heyet, bölge milletvekilleriyle bir araya geldi.
     Milletvekillerine bölgedeki tarımsal faaliyetler ile tarımsal üretimin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerini içeren birer rapor sunan başkanlar, görüş alışverişinde bulundu.
     Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyareti sırasında ziraat odası başkanları, Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ile de bir araya geldi. Elvana Konya, Karaman, Aksaray ve Niğdedeki tarımsal faaliyetleri anlatan KOP Bölgesi Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Faruk Çöklü, tarımsal üretimin bölgedeki en önemli probleminin sulama olduğunu, bu açıdan Konya Ovalarını Sulama Projelerinin bütün merhaleleriyle mümkün olan en kısa zamanda tamamlanmasını arzuladıklarını söyledi.
     Ziraat Odalarının çalışmaları hakkında da bilgi veren Çöklü, ürün verim ve kalitesinin artırılması, bölge çiftçisinin refah düzeyinin yükseltilmesi noktasında hayata geçirilecek her türlü projeye gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan da her zaman bölge çiftçinin yanında olduklarını ve sorunların çözümü noktasında ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini belirtti.
    
     Muhabir : Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber KOP bölgesi ziraat odaları başkanları Ankarada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER