Konya

Konya-Karaman Bölge Planı Toprak Su Teknik Komite Toplantısı gerçekleştirildi


KONYA (A.A) - Konya-Karaman Bölge Planı Toprak Su Teknik Komite Toplantısı yapıldı.
     Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde, Konya-Karaman bölgesinden kamu kurum ve kuruluşları ile üniversite ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) koordinatörlüğünde 2014-2023 yılları arasında bölgesel kalkınma planı görüşüldü.
     Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Tarımsal Ekonomi ve Mekanizasyon Bölüm Başkanı Durmuş Ali Çarkacı, yaptığı konuşmada, bölge vizyonu, temel amaçlar, öncelikler ve stratejilerden oluşan bölge planının şematik yapısını anlattı.
     Konyada ihracatın yüzde 23,22sini tarım ürünlerinin oluşturduğunu, Karamanda bu oranın yüzde 94ü bulduğunu söyleyen Çarkacı, Konya, 2 milyon 341 bin 801 hektar tarım alanıyla bölgenin Türkiyedeki toplam sebze üretiminin yüzde 3,9unu gerçekleştiriyor. Sadece havuç üretiminde ise bu oran yüzde 66,54ü buluyor. Öncelik; kalkınmayı sağlamak için müdahale edilmesi gerekli alandır ve stratejiler ise belirlenen önceliklerin nasıl hayata geçirileceğini açıklayan yol ve yöntemlerin açıklamasıdır diye konuştu.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER