Konya Tarım Alet ve Makineleri Kümelenme

Konya Tarım Alet ve Makineleri Kümelenme Derneği Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı


KONYA (A.A) - Mevlana Kalkınma Ajansı öncülüğünde başlatılan Konya Tarım Alet ve Makineleri Kümelenme Dernek çalışmaları tamamlanarak resmiyet kazandı.
     2012 yılında Kümelenme Platformu Müteşebbis heyeti kurularak dernekleşme yolunda önemli adım atan sektör temsilcileri, 2013 yılı ilk Olağan Genel Kurul Toplantısını Konya Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirdi.
     Konya Tarım Alet ve Makineleri Kümelenme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çalmaz ve 30a yakın sektör temsilcisinin katıldığı Olağan Genel Kurulda Divan Başkanlığını yapan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, yaptığı konuşmada sektörün ciddi ihracat potansiyeli taşıdığını belirtti.
     Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından hazırlatılan bir çalışma kapsamında, kümelenme potansiyeli taşıyan sektörlerin tespit edildiğini ifade eden Akman, bu çalışmada, kümelenme için en uygun sektörlerden birisinin de Tarım Alet ve Makineleri Sektörü olarak belirlendiğini söyledi.
     Olağan Genel Kurulda oy çokluğu ile Konya Tarım Alet ve Makineleri Kümelenme Derneği (KONTARKÜM) Yönetim Kurulu Başkanlığına Anıl Yatağanlı, seçildi.
     Toplantı Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması, müzakeresi ve ibrasının ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya Tarım Alet ve Makineleri Kümelenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER