Konya sivil toplum kuruluşlarından Kılıçdaroğluna tepki

Konya sivil toplum kuruluşlarından Kılıçdaroğluna tepki


KONYA (A.A) - Konyada faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğluna yönelik yaptığı eleştirileri kınadı.
     MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en etkili dış politika hamlelerinin Ahmet Davutoğlu döneminde yapıldığını bildirdi.
     Ahmet Davutoğlunun Türkiyenin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olduğunu vurgulayan Korkmaz, şunları kaydetti:
     Sayın Davutoğlu, olaylara menfaatler penceresinden bakan biri değildir. Bizce Kemal Kılıçdaroğlunun anlamadığı nokta da budur. Davutoğlu ve Türk devleti tarih boyunca olduğu gibi şimdi de insan merkezli bir yaklaşımı esas almıştır. Kılıçdaroğlu, kendi halkını katleden Baas rejimi için olumsuz tek bir cümle kurmazken, kendi ülkesinin bakanına bu denli çirkin ifadeler kullanmasını, siyasetin de dışında vatan sevgisi yoksunu olarak açıklamak mümkündür.
     Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya İl Başkan Yakup Yıldırım ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun bir genel başkana yakışmayan ifadeleriyle sınırlarını aştığını dile getirdi.
     Kılıçdaroğlunun bir genel başkana yakışmayacak sözler kullandığını ifade eden Yıldırım, Kılıçdaroğlu ahlak kurallarını hiçe sayan, ayrıca kendisini ve partisini de küçük düşürecek seviyesiz ifadeler kullanmıştır. Kılıçdaroğlunu bir kez daha kınıyor, hatalar silsilesine eklediği bu yanlışını bir an önce düzeltmesini bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Konya sivil toplum kuruluşlarından Kılıçdaroğluna tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER