Konya Sağlık Müdürü Küçükkendirci:

Konya Sağlık Müdürü Küçükkendirci: -Karbonmonoksit gazı, renksiz ve kokusuz bir gazdır. Bu gaz vücuda girdiği zaman doğrudan kana karışıyor ve zehirlenme olayı meydana geliyor


KONYA (A.A) - Konya Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, karbonmonoksit gazının renksiz ve kokusuz bir gaz olduğunu, bu gazın vücuda girdiği zaman doğrudan kana karışıp zehirlenme olayının meydana geldiğini belirtti.
     Küçükkendirci, Konyada 2 gün boyunca şiddetli rüzgar ve toz fırtınası beklendiğini belirterek, fırtınanın can kayıplarına neden olmaması için vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
     Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden şiddetli lodos nedeniyle, düşük görüş mesafesi, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar meydana gelebileceği uyarısının yapıldığını ifade eden Küçükkendirci, uyarı doğrultusunda vatandaşların soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı tedbirli olmaları gerektiğini dile getirdi.
     Söndürülmeyen sobalardan çıkan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde yaşandığına dikkati çeken Küçükkendirci, şunları kaydetti:
     Karbonmonoksit gazı, renksiz ve kokusuz bir gazdır. Bu gaz vücuda girdiği zaman doğrudan kana karışıyor ve zehirlenme olayı meydana geliyor. Olası bir zehirlenme vakasında ilk iş kişinin temiz havaya çıkarılmasıdır. Daha sonra vakit kaybetmeden 112 Acil Sağlık Hizmetleri çağrılmalıdır.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya Sağlık Müdürü Küçükkendirci: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER