Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: -Konyayı dünyanın önemli şehirlerinden biri haline getirmemiz gerekiyor


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyayı dünyanın önemli şehirlerinden biri haline getirmemiz gerekiyordedi.
     Konya İl Genel Meclisinin Aralık ayı toplantısına konuk olan Akyürek, yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerde Türkiyede yeni bir süreç yaşandığını, İl Genel Meclisi ve belediye deneyiminin birleşerek daha güçlü bir şekilde Konyaya hizmet edeceklerini söyledi.
     Akyürek, Konyanın kalkınmasının, Türkiyenin gelişimine önemli katkı sağlayacağını belirtti.
     Yerel yönetimlerde Türkiyede yeni bir süreç yaşandığını hatırlatan Akyürek, yeni yasayla birlikte artık Konyada İl Genel Meclisinin yaptığı hizmetlerin belediye eliyle yapılacağını dile getirdi.
     Yapılan yatırımlar ve hazırlanan projelerle Konyanın Türkiyenin 2023 vizyonuna en hızlı adapte olan şehir haline geldiğini anlatan Akyürek şunları kaydetti:
     Konyayı dünyanın önemli şehirlerinden biri haline getirmemiz gerekiyor. Anadoluyu bize vatan olarak miras bırakan Selçukluların torunlarıyız. Önemli bir misyonumuz var. Bu bayrağı en güzel şekilde 21. yüzyılda taşımalıyız. Konya misyonu olan bir şehirdir ve bu şehre hizmet etmek büyük bir şereftir. Çünkü Konyaya hizmet ederek milletimize, ecdadımıza karşı görevlerimizi yerine getirmiş oluyoruz. Yeni dönemde de hep birlikte daha ileri hedeflerde buluşmayı diliyorum.
    
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER