Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: Büyükşehir Yasası ile ilçelerimiz büyükşehirin metropol ilçesi haline geliyor


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Yasası ile ilçe gelirlerinin artırılacağını, yetki ve sorumlulukların düzenleneceğini söyledi.
     Akyürek, yaptığı açıklamada, kanun tasarısının yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, yerinden yönetim ilkelerinin etkili şekilde hayata geçirilmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve kamu hizmetlerinin daha güçlü şekilde verilmesinin hedeflendiğini ifade etti.
     Yeni Büyükşehir Yasası ile 16 olan büyükşehir sayısının 29a çıkacağını anımsatan Akyürek, yasa tasarısıyla belediye imkanlarının, vergi gelirlerinden alınan pay ve yetkilerin artırılmasının planlandığını belirtti.
     Türkiyenin bir bütün olarak aynı gelişmişlik seviyesine bir an önce ulaşmasını sağlamanın amaçlandığını bildiren Akyürek, şunları kaydetti:
     Büyükşehir Yasası ile ilçelerimiz büyükşehirin metropol ilçesi haline geliyor. Gelirleri artıyor, yetki ve sorumlulukları da ona göre düzenleniyor. Bütün ilçelerimiz büyükşehir belediye meclisinde, komisyonlarında temsil edilir konuma geliyor.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER