Konyadaki internetten araç dolandırıcılığı operasyonu

Konyadaki internetten araç dolandırıcılığı operasyonu -Operasyonda gözaltına alınan 23 kişi adliyeye sevk edildi


KONYA (A.A) - Konya polisinin, araçların internetten satılık ilanını takip ederek, dolandırıcılık olaylarına karıştığı iddia edilen suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 23 zanlı, adliyeye sevk edildi.
     Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 23 zanlı, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.
     Zanlılar, adliyeye çıkarıldı.
     Operasyon kapsamında 35i parçalara ayrılmış, 75 aracın ele geçirildiği öğrenildi. Zanlıların, kendi aralarında araç aldıklarında ya da parçalara ayıracaklarında dikkati çekmemek için oksijenci, kaynakçı gibi kelimeler kullandıkları bildirildi.
     Zanlılar arasındaki, poliste daha önceden kaydı bulunan ve Bozkır ilçesinde imamlık yapan Ali Snin suç örgütü adına araçları satın aldığı ifade edildi. Ali Snin mesleğini kullanarak karşısındaki kişiye güven vermeye çalıştığı öğrenildi.
     Ayrıca zanlıların, karşısındakilere güven vermek için kendi adlarına başka firmalar üzerinden kartvizit bastırmaları da dikkati çekti.
     Konya polisinin, araçların internetten satılık ilanını takip ederek, dolandırıcılık olaylarına karıştığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 4 gün önce düzenlediği operasyonda 23 kişi gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir : Metin Bolat
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyadaki internetten araç dolandırıcılığı operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER