Konyada Yapı ve Dekorasyon Fuarı düzenlenecek

Konyada Yapı ve Dekorasyon Fuarı düzenlenecek -TÜYAP Konya Fuarcılık Genel Müdürü Ersözlü: -"Fuara, yaklaşık 25 bin yerli ve yabancı ziyaretçinin katılmasını bekliyoruz"


KONYA (A.A) - TÜYAP Konya Yapı ve Dekorasyon Fuarı, 17-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.
     TÜYAP Konya Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Konya Rixos Otelde düzenlediği basın toplantısında, inşaat sektörünün, istihdam açısından ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyledi.
     Sektörün, gayri safi milli hasıla içindeki payının yüzde 6 olduğunu, etkilediği diğer alt sektörlerle bu oranın yüzde 30a çıktığını ifade eden Ersözlü, "İnşaat sektörü, dolaylı olarak 200 alt sektörü etkilemektedir. Bu açıdan, tarımdan sonra en yüksek iş gücü istihdamı, inşaat sektöründedir" dedi.
     Ersözlü, Konyanın, belediyecilik alanında da Türkiyenin en gelişmiş şehirlerinin başında geldiği için, Yapı ve Dekorasyon Fuarını bu kentte düzenlediklerini kaydetti.
     Fuara 150 civarında belediye başkanlarının katılacağını dile getiren İlhan Ersözlü, yaklaşık 25 bin yerli ve yabancı ziyaretçi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
     Fuar, Konya Valiliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Konya Belediyeler Birliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Sanayi Odası, Selçuk Üniversitesi ve çok sayıda meslek odasının katkılarıyla TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek. TÜYAP Konya Yapı ve Dekorasyon Fuarı, 17-20 Mayıs tarihlerinde açık kalacak.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyada Yapı ve Dekorasyon Fuarı düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER