Konteyner kentte Kurban Bayramı

Konteyner kentte Kurban Bayramı -Kilis Valisi Süleyman Tapsız, konteyner kentteki Suriyelileri ziyaret ederek bayramlaştı (Fortoğraflı-Görüntülü)


KİLİS (A.A) - Kilis Valisi Süleyman Tapsız, konteyner kenti ziyaret ederek, Suriyelilerin Kurban Bayramını kutladı.
     Konteyner kentteki ziyaretinde Suriyelilerle bir araya gelen Vali Tapsız, Kilislilerin ve Türk halkının, Suriyeden Türkiyeye gelen sığınmacılara kucak açtığını belirterek, Sizleri sığınmacı olarak değil kardeş olarak görüyorlar dedi.
     Hem Suriyede hem de İslam coğrafyasında barışın ve huzurun sağlanmasını temenni ettiğini dile getiren Tapsız, şöyle devam etti:
     Sizler dışarıda kalan Suriyelilere göre daha şanslısınız. Çünkü 13 bin kişi konteyner kentte kalıyor. 10 bin kişi de Kiliste kalıyor. Yine Suriye tarafında bekleyen yaklaşık 7-8 bin kişi var. Suriye tarafında bekleyenleri yer oldukça Türkiyeye alıyoruz.
     Kiliste geçen bayram olduğu gibi bu bayram da paylaşmanın en güzel örneklerini görüyoruz. Kurban Bayramı münasebetiyle Valiliğimizin organizesinde bütün sivil toplum kuruluşlarıyla vatandaşlarımız sizlere yardım yapabilmek için yarış içerisine girdiler. Çok sayıda kişi kurban göndereceğiz, kurban parası göndereceğiz diye bir yarış içerisine girdi. Bu gelen talepleri ve yardım yapacak kişi ve kuruluşların organizasyonunu bayramdan önce yaptık. İnşallah bayram süresince hem şehir merkezinde yaşayan hem de konteyner kentte kalanlara ve sınırda bekleyenlere bu kurban payları ulaştırılacaktır.
    
     -Başbakan Erdoğan lehine slogan
    
     Vali Tapsız, Suriyelilerin bir sonraki bayramı kendi ülkelerinde, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçirmelerini temenni etti.
     Kilis halkının ve Türkiyenin Suriyelileri yük olarak görmediğini ifade eden Vali Tapsız, Başımızın üstünde yeriniz var. Bu zamana kadar sizleri yük olarak görmediler, bundan sonra da görmeyecekler diye konuştu.
     Suriyeliler ise Vali Süleyman Tapsızın şahsında tüm Türkiyeye ve Türk yetkililerine yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti.
     Sığınmacıların zaman zaman duygusal anlar yaşandığı ziyarette Tapsıza Suriyeli çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Vali Tapsız lehine sloganlar attı.
     Ziyaretinde çocuklara oyuncak ve harçlık veren Tapsıza AK Parti Kilis milletvekilleri Fuat Karakuş, Ahmet Salih Dal, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Emre Abdullah Gök, Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar da eşlik etti.
     Suriyeliler, Vali Tapsız ve beraberindekilerin ziyareti sırasında duygulu anlar yaşadı.
     Vali Tapsız ve beraberindekiler daha sonra Kilis Devlet Hastanesindeki hastaları ve Suriyeli yaralıları da ziyaret etti.
    
     Muhabir: Ahmet Ekinci / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Konteyner kentte Kurban Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER