Konak Belediyesindeki imar usulsüzlüğü davası

Konak Belediyesindeki imar usulsüzlüğü davası -Konak Belediyesinde çalışan 10 memurun İmar Kanunu ve İmar Yönetmeliğine aykırı halleri bulunan bazı iş yerleri hakkında sahte rapor düzenledikleri iddiasıyla açılan davanın görülmes


İZMİR (A.A) - Konak Belediyesinde çalışan 10 memurun İmar Kanunu ve İmar Yönetmeliğine aykırı halleri bulunan bazı iş yerleri hakkında sahte rapor düzenledikleri iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi.
     3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla yargılanan 10 tutuksuz sanığın 8i ve avukatları katıldı.
     Mahkeme Başkanı Ömer Faruk Ceylan, sanık ve avukatlarının bilirkişi raporuna ilişkin görüşlerini sordu. Rapora herhangi bir itiraz olmayınca, dosyanın, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet Savcısına verilmesine karar verdi.
     Duruşmayı erteleyen Hakim Ceylan, bir sonraki celsenin karar duruşması olacağını söyledi.
     Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede Konak Belediyesinde görev yapan L.E, V.I, M.B, E.S, S.M.Ö, A.F, K.K, G.C.A, S.Ö, T.Mnin 2007-2009 yılları arasında ilçede bulunan işyerlerine verilecek işyeri açma ve çalıştırma ruhsatına esas teşkil edecek belgelerden olan imara uygun olup olmadığına dair hususları tespit etmek, rapor ve tutanak hazırlamakla görevli oldukları belirtilmişti.
     Sanık belediye çalışanları hakkında denetimini yaptıkları 12 işyerinin İmar Kanunu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğine aykırı hallerin bulunmasına rağmen imar yönünden uygun olduğu şeklinde sahte rapor düzenledikleri ve mahzurları olmasına rağmen işyeri açma ve çalıştırmada sakınca bulunmadığına ilişkin raporlar düzenledikleri iddiasıyla dava açılmıştı.
     Sanıklar hakkında kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçundan 1 ile 5 yıl, görevi kötüye kullanma suçundan 1 ile 3 yıl arasında değişen hapis cezası istenmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Konak Belediyesindeki imar usulsüzlüğü davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER