KOMEK Altın Dokunuşlar Sergisi, bin 111

KOMEK Altın Dokunuşlar Sergisi, bin 111 eserle görücüye çıktı


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının (KOMEK), bin 111 eserden oluşan yıl sonu Altın Dokunuşlar Sergisi açıldı.
     Mevlana Kültür Merkezindeki açılış töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOMEKin 2004 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulduğunu ve kuruluşundan bu yana Türkiyenin en büyük mesleki eğitim merkezlerinden birisi olarak faaliyetini devam ettirdiğini belirtti.
     Altın Dokunuşlar Sergisinin Türkiyedeki en büyük meslek edindirme sergilerinden biri olduğunu anlatan Akyürek, şunları kaydetti:
     Biz artık KOMEKi uluslararası bir marka, kurumsallaşmış bir yapı olarak dünyanın en büyük meslek edindirme kurslarından birisi olarak sunuyor ve böyle algılıyoruz. Bugün KOMEK olarak 134 meslek dalında, 107 bin kişiye eğitim veriyoruz. Dönem sonuna kadar bu rakamın 115 bini bulacağını düşünüyoruz. KOMEK halk üniversitemize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise güçlü mahalli idarelerin güçlü hizmet demek olduğunu vurgulayarak, belediyelerin halk eğitim faaliyetlerini artırmalarının ardından önemli değişimler olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından KOMEK mezunlarına diplomaları takdim edildi. Daha sonra protokol üyeleri hep birlikte bin 111 eserin yer aldığı Altın dokunuşlar sergisinin açılışını yaparak sergiyi gezdi.
     Ebru, takı tasarımı, müzik dinletileri, illüzyon, Keloğlan, Nasreddin Hoca, Hacivat-Karagöz, kukla gösterileri gibi çok sayıda etkiliğin de yer alacağı serginin 10 Haziran Pazar akşamına kadar Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.
    
     Muhabir : Basir Gülüm
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber KOMEK Altın Dokunuşlar Sergisi, bin 111 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER