Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçileri bilgilendirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçileri bilgilendirdi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Karamürsele bağlı köylerde modern tarım ve hayvancılık çalışmaları hakkında çiftçileri bilgilendirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kandıra ilçesinde tarımsal modernizasyon kapsamında birçok projenin hayata geçirildiği ifade edilerek, Karamürsel ilçesinde aynı çalışmaların başlatıldığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan ve beraberindeki Köye Hizmet Şube Müdürlüğü Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği personeli, veterinerler ve ziraat mühendisleriyle birlikte, Karamürsel Oluklu, Karaahmetli, Çamdibi, Fulacık ve Akçat köylerini ziyaret etti.
     Yapılan incelemeler sırasında Oluklu köyünde bulunan tarihi Çınar ağacının altındaki çeşmede tadilat, çevre düzenlemesi ve köylü pazarının yapılması yönünde karar alındı.
     Gezi sırasında Karaahmetli köyünde bulunan seralar incelenerek, toprak numunesi alınması, ısı - nem ölçümleri, gübreleme ve seraların fiziki şartlarının değerlendirilmesi konularında ziraat mühendislerince çiftçilere bilgi verildi.
     Çamdibi köyünde, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından işletilen Kızderbent DSİ sulama göletinde kafes balıkçılığı tesisi incelendi. Yıllık 300 bin adet alabalık kapasiteli tesiste, taze alabalık satışının da yapıldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçileri bilgilendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER