Kocaeliye 5 yıldızlı 112 Acil Servis

Kocaeliye 5 yıldızlı 112 Acil Servis İstasyonu


KOCAELİ (A.A) - Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayazın desteğiyle Yeniköy Merkez Mahallesi Yeniköy Caddesinde yaptırılan 112 Acil Servis İstasyonu tamamlandı.
     Başiskele Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sağlık alanında her türlü yatırıma destek veren Başkan Ayazın girişimleri neticesinde 112 Acil Servis İstasyonu bölge halkının hizmetine sunuldu.
     Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan ve tek tip planlanan binalardan ikincisi de Karadenizliler Mahallesi D-130 kavşağındaki alana yapılacak. İnşaatın 2 ay içinde bitirilmesi bekleniyor.
     112 Acil Servis istasyonlarının bölgenin sağlık ihtiyacını karşılaşacağı ve binaların 5 yıldızlı otel kalitesinde yapıldığı; 300 metrekarelik istasyonun 100 metrekarelik bölümünün kapalı olacağı, istasyonda üç oda, mutfak, tuvalet, duş yerleri ile deponun yer alacağı belirtildi.
     Tam donanımlı iki ambulans ve 4 sağlık personeli, 112 Komuta Kontrol Merkezinden gelecek acil çağrılarla yönlendirilecek. Başiskelede önemli noktalara inşa edilen yeni istasyonlar sayesinde çağrının yapıldığı en uzak noktaya en kısa sürede ulaşılması hedefleniyor.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaeliye 5 yıldızlı 112 Acil Servis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER