Kocaelideki taşımacılık şirketi üyelerinin eylemi

Kocaelideki taşımacılık şirketi üyelerinin eylemi -Vali Topaca: Taşımacılık şirketi üyelerini kanun dışı eylem yapmamaları konusunda uyarıyorum. Aksi halde yasal işlem başlatacağız (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, taşımacılık şirketi üyelerinin eylemine ilişkin Taşımacılık şirketi üyelerini kanun dışı eylem yapmamaları konusunda uyarıyorum. Aksi halde yasal işlem başlatacağız dedi.
     Topaca, Kartepedeki cips fabrikasına bağlı taşımacılık şirketi üyelerinin eylemine ilişkin yaptığı basın toplantısında, dün akşam yaşanan gerginlikte 3 polisin yaralandığını belirterek, Bugünden itibaren Valilik olarak arabuluculuğumuz sona ermiştir. Kanunsuz bir şey yapılmışsa, bizim kanunlarımızda bunun bir karşılığı vardır ve kanunsuz iş yapanlar bunun karşılığını mutlaka görecektir dedi.
     Şimdiye kadar yapılan görüşmelerde, her iki taraf için taşıma işinin parasal anlamda bir sorun oluşturmadığını, sadece fabrikada bulunan 12 kamyondan 6sının kooperatif tarafından çalıştırılması konusunda problem yaşandığını belirten Topaca Bu konuda da anlaşmaya varılmıştı. Ama taşıma kooperatifi, 6 kamyonun kendilerine devredilmesini istedi. Fabrika yönetimi de bunu kabul etmedi. Bu anlaşmazlığın sebebi budur şeklinde konuştu.
     Topaca, kooperatif üyelerinin toplantı ve gösteri hakkının bulunduğunu anlatarak, şöyle konuştu:
     Toplantı ve yürüyüş kanununda çerçevesi çizilen şekliyle, gece saat 02.00de normal olarak gösteri ve yürüyüş yapma, protesto etme gibi bir şey söz konusu değildir. Bu itibarla dün akşam yapılan eylem kanunlarımıza aykırı bir eylemdir. Biz isteseydik orada müdahale edebilirdik. Çok ciddi bir şekilde müdahale edebilir, dağıtabilirdik. Ama anlaşma sürecini, görüşme sürecini olumsuz etkilememek için müdahale etmedik. Polis, pasif bir şekilde fabrika alanına girmelerine mani olacak şekilde önlem aldı. Taşımacılık şirketi üyelerini kanun dışı eylem yapmamaları konusunda uyarıyorum. Aksi halde yasal işlem başlatacağız.
     Topaca, kooperatif üyelerinin tahriklere kapılmaması gerektiğini dile getirerek, bölgede yaşayacak ya da dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşların yaşamını sınırlayacak herhangi bir faaliyete kesin olarak izin vermeyeceklerini ifade etti.
     Fabrikada 500 kişinin çalıştığını ve bunlarının çoğunun yörenin insanı olduğunu belirten Vali Topaca, Fabrika yakında taşıma ihalesini yapacaktır. Bu süreçte gerekli güvenlik önlemlerini almakta devlet olarak bizim görevimizdir. Bu konuda vatandaşlarımızın bize anlayış göstermesini istiyoruz dedi.
     Topaca, kooperatif ile fabrika arasında devam eden gerginliğin ne zamana kadar süreceğini bilmediğini anlatarak, şu ana kadar yaptıkları ara buluculuğa artık devam etmeyeceğini söyledi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelideki taşımacılık şirketi üyelerinin eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER