Kocaelideki kilise çalışanlarına suikast girişimi iddiası

Kocaelideki kilise çalışanlarına suikast girişimi iddiası -Gözaltına alınan şüphelilerden 6sı Çağlayandaki İstanbul Adliyesine sevk edildi


KOCAELİ (A.A) - Kocaelideki İzmit Protestan Kilisesinde çalışanlara yönelik saldırı hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 6sı Çağlayandaki İstanbul Adliyesine sevk edildi.
     Kocaelide faaliyet gösteren İzmit Protestan Kilisesinin 17-21 Ocak tarihleri arasında yapacağı faaliyetler sırasında saldırı hazırlığı yaptıkları iddiası üzerine gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
     Soruşturma kapsamında başka bir ilde gözaltına alındıktan sonra Kocaeliye getirilen bir kişi ile Kocaelide yakalanan 11 şüpheliden 6sı emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
     Diğer 6 şüpheli, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayandaki İstanbul Adliyesine sevk edildi.
    
     -Olay-
    
     Kocaelideki İzmit Protestan Kilisesinde 17-21 Ocak tarihleri arasında yapılacak bir etkinlik sırasında burada çalışanlara yönelik saldırı hazırlığında oldukları iddiasıyla Kocaelide 11, başka bir ilde de 1 kişi gözaltına alınmıştı. Söz konusu soruşturma kapsamında yurt dışında olduğu tespit edilen bir şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirilmişti.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelideki kilise çalışanlarına suikast girişimi iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER