Kocaelide yaz Kuran kursları eğitimi tamamlandı

Kocaelide yaz Kuran kursları eğitimi tamamlandı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Müftülüğü tarafından düzenlenen ve yaklaşık 70 bin öğrencinin eğitim gördüğü Kuran kursu yaz dönemi tamlandı.
     Sabancı Kültür Sitesinde kursların sona ermesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kursa katılan öğrencileri kutlayarak öğrendikleri bilgilerin öğrencilere rehber olmasını diledi.
     Eğitimin çok önemli olduğunu din eğitiminin de doğru ve sağlıklı yerlerden alınmasının gerekli olduğuna değinen Topaca, Kocaeli Müftülüğünün bu eğitimi verdiğini vurguladı. Çocukların kursta aldıkları bilgilerin gelecek yıl da kursa devam ederek iyice pekiştirmeleri gerektiğini anlatan Topaca, alınan bilgilerin aile içerisinde paylaşılarak unutulmamasını istedi.
     Topaca, kursların bin 400 mekanda 2 bin öğretmen ile yaklaşık 70 bin öğrenciye verildiğini ifade ederek, gelecek yıl 150 bin öğrenciye kurs verilmesini umduklarını kaydetti.
     Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Müslüman birinin kendi kitabını öğrenmesi kadar doğal bir şeyin olamayacağını belirterek Kuran kendisine hizmet edeni yüceltir. Bu yapılan Kurana hizmettir dedi. Kuranın öğrenilip ne anlatmak istediğinin iyi bilinmesi gerektiğini dile getiren Karaosmanoğlu, Kuran ile yetişen neslin önünün ve geleceğinin açık olduğunu kaydetti.
     Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ise kurslara destek olan başta Büyükşehir ve İzmit Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerine teşekkür etti.
     Program, görme engelli Enes Denizin Kuran-ı Kerim okuması, öğrencilerin ilahi, ezan okumaları ve skeç gösterilerinin ardından Kartepe Müftülüğü Çocuk Mehter Takımının gösterileriyle sona erdi.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide yaz Kuran kursları eğitimi tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER