Kocaelide çevre kirliliğiyle mücadele

Kocaelide çevre kirliliğiyle mücadele -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, son teknoloji cihazları devreye sokarak çevre kirliğine neden olan parametreleri anında tespit ediyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni aldığı cihazlar sayesinde çevre kirliliğine neden olan parametreleri 20 dakikada tespit ediyor
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevre kirliliğini engellemek amacıyla yeni aldığı cihazlar sayesinde suları kirleten parametrelerin ölçümünü anında yaparak verilere daha kısa bir sürede ulaşıyor.
     Alınan sonuçlar değerlendirilerek gerekli yerlere denetim için ön bilgilendirme yapılıyor.
     Kent genelinde gemilerde, fabrikalarda ve derelerde çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, söz konusu elektronik cihazlar sayesinde su kirliliğinin ne düzeyde olduğu ve suyun içeriği hakkındaki bilgiler de anında elde ediliyor.
     Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, cihazları ilk olarak Derincede bulunan Çenedere suyunun incelemesinde kullandı. Alınan örnek sular ekipler tarafından dere kenarında anında incelendi. Ekipler, aldıkları numuneyi araçlarında yer alan cihazlar sayesinde 20 dakika içinde analiz etti.
     Söz konusu cihazlar elde edilen verileri ayrı ayrı hafızasına kaydedebilmesi sayesinde, hangi atıksu kaynağında ne tür ölçümlerin yapıldığı rahatlıkla görerek geçmişe dönük değerlendirmeler yapılabiliyor.
     Portatif ve taşınabilir tipte olan DR2800 Model Spektrofotometre Cihazı ile atık sularda bulunan amonyum, fosfat, koi, kurşun, bakır, krom, kadminyum, azot, anyonik deterjanlar, katyonik deterjanlar, TOC, demir, çinko, sulfat kirleticilerinin ölçümü yapılıyor.
     HT200S Model Yüksek Hızlı Termoreaktör Cihazı sayesinde ise spektrofotometrede analiz edilmeden önce yüksek sıcaklıklarda ısıtma işlemi gerektiren COD, TOC, AOX, toplam azot, fosfat, fosfonat, organik asitler, toplam krom, demir, bakır, nikel, kadmiyum, kurşun, çinko kirleticilerinin ön işlemleri yaklaşık 15 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirilebiliyor.
     Öte yandan, HQ40D Model Portatif Çoklu Ölçüm Cihazı ile de su kalitesinin belirlenebilmesi için önemli parametrelerden olan pH, çözünmüş oksijen, iletkenlik, TDS, tuzluluk, sıcaklık ölçümü yapılıyor.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide çevre kirliliğiyle mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER