Kocaelide asayiş uygulaması

Kocaelide asayiş uygulaması -Vali Topaca, İl Jandarma Komutanı Albay Şimşek ve İl Emniyet Müdürü Çelikin katılımıyla 2 ilçede gerçekleştirilen uygulamalarda bin 971 kişi sorgulandı -Vali Topaca: "Suçların yaklaşık yüzde 30 ile 35i


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek ve İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelikin katılımıyla 2 ilçede gerçekleştirilen uygulamalarda, bin 971 kişi sorgulandı.
     Vali Topaca, Albay Şimşek ve Çelikin katılımıyla yapılan ve 3 saat süren asayiş uygulaması, Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde gerçekleştirildi.
     İlçelerin giriş ve çıkışlarında oluşturulan kontrol noktalarında durdurulan araçların sürücüleri ve yolcular, şüpheli kişiler ile umuma açık eğlence yerlerinde inceleme yapıldı. Uygulamalarda, bin 971 kişi ile bin 515 araç denetlendi.
     Uygulamanın ardından Gölcük ilçesinde esnafı da ziyaret eden Topaca, bir pastanede İl Jandarma Komutanı Albay Şimşek, Emniyet Müdürü Çelik ve İlçe Kaymakam Vekili Hacı Mehmet Kara ve emniyet müdürleriyle gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Vali Topaca, halkın huzuru için eş zamanlı olarak 2 ilçede yaptıkları uygulamalarda bin 971 kişinin sorgulandığını ifade etti.
     Uygulamalar sırasında çeşitli suçlardan aranan 4 kişinin gözaltına alındığını dile getiren Topaca, 74 umuma açık eğlence yerinin kontrol edilmesi ve 515 araçta yapılan incelemeler sonucu, 12 aracın trafikten men edildiğini, toplam 5 bin 919 lira ceza kesildiğini kaydetti.
    
     -"Suçların yüzde 30 ile 35i MOBESE sayesinde aydınlatılıyor"-
    
     Benzer faaliyetleri bir başka bölgede yine birkaç ilçeyi kapsayacak şekilde eş zamanlı yapacaklarını vurgulayan Topaca, Gölcük ve Karamürsel ilçelerinin, huzur ve asayiş açısından çok sorunlu ilçeler olmadığını, sürekli göç almasına rağmen Kocaelinin "huzur kenti" olduğunu söyledi.
     İzmit, Derince, Körfez ve Gebze ilçelerine yerleştirilen MOBESE kameraları sayesinde suçların aydınlatılmasında çok mesafe katettiklerini ifade eden Vali Ercan Topaca, "Bu sayede suçların yaklaşık yüzde 30 ile 35ini herhangi bir şeye gerek kalmadan MOBESE kayıtlarıyla aydınlatabiliyoruz. Bu polisin ve jandarmanın işini kolaylaştırıyor" dedi.
     "Ölümlü olup da faili meçhul hiçbir olayımız yok" diyen Topaca, diğer 8 ilçede MOBESE kurulması için çalışmalarının hızla devam ettiğini, en geç 2014ün Haziran ayına kadar tüm ilçelerde MOBESE sisteminin kurulmuş olacağını dile getirdi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Kocaelide asayiş uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER