Kocaelide Uzaya Yolculuk başladı

Kocaelide Uzaya Yolculuk başladı -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Teknoloji Kulübü (BTK) Uzaya Yolculuk adını taşıyan proje kapsamında çocuklar, uzayın büyülü dünyasını keşfedecek


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Teknoloji Kulübü (BTK), Uzaya Yolculuk adını taşıyan proje kapsamında çocuklar, uzayın büyülü dünyasını keşfedecek.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Atölye ve Gökevi grubundan oluşacak projede anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yer alacağı bildirildi.
     Çocuklar haftanın beş günü kendi yaş grupları dahilinde projeye katılacak. Projenin birinci grubunda atölye eğitimleri yer alacak. Bu grupta, çocuklar, teleskop yapımından, roket yapımına, dünyanın katmanlarının görsel olarak modellenmesine uzanan geniş kapsamlı bir çalışmaya dahil olacak.
     İkinci kısımda ise Gökevi çalışması yer alacak. Çocuklar BTK içinde kurulacak Gökevi çadırı içinde adeta uzay yolculuğuna çıkacak. Gökyüzünün büyülü dünyasını inceleyecek olan öğrenciler, burada astronomik olayları gerçekçi bir şekilde izleyerek, gezegenler, ay takımyıldızları ve birçok gök olayı hakkında bilgi sahibi olacak.
     Proje 28 Ocak 8 Şubat tarihleri arasında yani yarıyıl tatilinde gerçekleştirilecek ve 10 gün sürecek. Projeye katılmak isteyen öğrenciler için başvuru süresi bugün başladı. Kayıtlar Bilim Teknoloji Kulübünün Plaj Yolu Cumhuriyet Mahallesindeki adresinde ve kulübün 226 83 84 numaralı telefonundan yapılabilecek. Başvuru süresi 25 Ocak Cuma günü sona erecek.
     Uzaya Yolculuk Projesi üç seans halinde gerçekleştirilecek. 1, 2, 3 ve 4. sınıfları kapsayan birinci seans 13.00-14.30, 5, 6, 7, 8. sınıfları kapsayan ikinci seans 14.30- 16.00 ve anaokulu öğrencilerini kapsayan üçüncü seans ise 16.00-17.00 saatleri arasında yapılacak.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide Uzaya Yolculuk başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER