Kocaelide deprem tatbikatı yapıldı

Kocaelide deprem tatbikatı yapıldı -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeli, senaryo gereğince 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından hizmet binasını tahliye etti -Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu: -17 Ağustosları


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeli, deprem tatbikatı yaptı.
     Belediye personeli, senaryo gereğince merkez üssü Derbent olan ve 30 saniye süren 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından yangının çıktığı hizmet binasını tahliye etti.
     Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen tatbikat, sirenlerin çalınmasıyla başladı. Masaların yanına çömelerek sarsıntının sona ermesini bekleyen çalışanlar, bir süre sonra binayı tahliye etti. Yaklaşık 600 kişi, hizmet binasının bahçesindeki acil toplanma bölgesinde toplandı.
     Belediye bahçesinde oluşturulan kriz masasında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğluna deprem anında camdan atlayanlar ile üzerine düşen cisim düşen kişilerin yaralandığı, bir kişinin de şoka girdiği bilgisi verildi. Bunun üzerine bölgeye sağlık ekipleri yönlendirildi.
     İtfaiye ekipleri de asansörde mahsur kalan bir kişiye ve elektrik panosundaki yangına müdahale etti.
     Tatbikat, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlunun anonsuyla sona erdi.
    
     -Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu-
    
     Karaosmanoğlu, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmanın 17 Ağustos 1999daki depremi unutmamak adına önemli bir hatırlatma olduğunu belirterek, bazı olayların unutulmaması gerektiğini söyledi.
     İnsanların her an yangın tehlikesiyle karşılaşabileceğine işaret eden Karaosmanoğlu, Türkiyenin en önemli teşkilatlarından birine, belki de bir numaralı itfaiye teşkilatına sahip olduklarını anlattı.
     Eğitime önem verdiklerini kaydeden Karaosmanoğlu, her geçen yıl yangınların azaldığını bildirdi.
     Karaosmanoğlu, itfaiyenin başarısını yangınlardaki düşüşle orantılı gördüklerine dikkati çekerek, Konut, iş yeri, sanayi, büyük yangınlar ne kadar azalırsa o kadar başarılı olduğumuza inanıyoruz ama bir felaket çıktığı zaman da anında tüm tesislerimizle tüm birimlerimizle zaten orada oluyoruz. Sadece yangın değil, Kocaeli birinci derece deprem bölgesi. Her an bir depremle karşı karşıya kalabiliyoruz. Kocaeli buna karşı da hazırlıklı olmalı diye konuştu.
     Artık 17 Ağustosları bir daha yaşamak istemiyoruz diyen Karaosmanoğlu, Bu felaketi unutmuyoruz. Unutmayarak konutlarımızı sağlam yapıyoruz. İş yerlerimizi, okullarımızı, hastanelerimizi, kamu binalarımızı sağlam yapıyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaelide deprem tatbikatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER