Kocaelide, 60 kilometre yürüyüş yolu yapıldı

Kocaelide, 60 kilometre yürüyüş yolu yapıldı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 8 yılda 60 kilometre yürüyüş yolu, 20 kilometre bisiklet yolu yaptırdı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, şehirlerin sosyal alanları arasında yer alan yürüyüş yollarının, sağlıklı yaşama büyük ölçüde katkı sağladığı bildirildi.
     İnsanları stresli şehir yaşamından uzak tutan ve şehir merkezinde spor yapma imkanı sağlayan bu alanların vatandaşlara sağlıklı yaşam olanağı sunduğu ifade edildi.
     Açıklamada, 8 yıl içerisinde 60 kilometre yürüyüş yolu ve 20 kilometre bisiklet yolunun yaptırıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     Cumhuriyet Mahallesinde 800 metrekare alanda, istifli taş dolgu, yürüyüş yolu, kompozit duvar, yeşil alan ve aydınlatma yapıldı. Köseköy Bahçelievlerde 3 bin 400 metre uzunluğunda, yürüyüş yolunun devamı olan alanda yürüyüş yolu ve yeşil alan düzenlemesi devam ediyor. Yürüyüş yolu kenarlarında pergoleler, çocuk oyun grupları, fitness alanları, mini futbol sahası yapılacak.
     Kartepede 138 bin metrekare alanda yapılan çalışmanın 100 bin metrekaresi yeşil alan olacak. 3 adet çocuk oyun alanı, 3 adet spor aletleri alanı, 800 metrekare 1 mini futbol sahası, 385 metrekare basketbol sahası, 830 metrekare pergole alanları, 10 bin metrekare bisiklet yolu, 10 bin metrekade koşu yolu, 14 bin metrekare yürüyüş yolu, 800 metrekare ara yollar, otomatik sulama tesisatı, aydınlatma tesisatı, bitkilendirme ve çim serimi yapıldı.
     Dericede bitki dikimi, çim serimi ve çim ekimi, toprak serimi, parke ile kaldırım döşemesi, dağ kumu ile yürüyüş yolu yapıldı. Eşmede ise Sapanca Gölü kenarında 500 metre yürüyüş yolu, bitkisel düzenleme, sulama ve elektrik tesisatı tamamlandı.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide, 60 kilometre yürüyüş yolu yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER