KOBİlere sosyal medyada ürün pazarlaması anlatıldı

KOBİlere sosyal medyada ürün pazarlaması anlatıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, KOBİlere Dijital ve Sosyal Medya Pazarlaması / Dijital Mecrada Marka Yönetimi konulu eğitim verildi.
     Eskişehir Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ESABİGEM) ve Eskişehir Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen eğitimde, katılımcılara dijital ve sosyal mecralarda marka yönetimi, vizyon oluşturma, daha az maliyetiyle hedef kitleye ulaşma oranı, daha yüksek reklam kampanyaları yürütme yöntemleri anlatıldı.
     ESABİGEM Eğitmeni Onur Sümer, yaptığı konuşmada, bazı firmaların çalışanlarının Facebook kullanmasını istemediğini ancak kurum içinde verilebilecek bazı eğitimlerle sadece Facebooku değil, Twitter, Linkedinde gibi siteleri ticari ve profesyonel anlamda kullanabileceklerini kaydetti.
     Türkiyede pek çok firmanın Facebooku profesyonel şekilde kullanmayı keşfedemediğini anlatan Sümer, şöyle konuştu:
     Bunu ilk sizin kullanmanız, firmanıza büyük bir avantaj sağlayacaktır. Şirketinize Facebook üzerinde oluşturacağınız sayfa ile sayfanızdan anlık analizler alarak takipçilerinizin cinsiyetini, yaş ortalamasını ve olumlu olumsuz bildirimini görebilirsiniz. Bunun dışında Facebook üzerinde çeşitli uygulamalar oluşturabiliyorsunuz. Bu uygulamalarla bir anda yaygınlaşıp çok ucuza büyük bir reklam sağlayabilir. Bunun yananda Twitter sosyal medya arasında en açık olanı... Facebookta insanlar kendi arkadaşlarıyla konuştuğu için bu konu konuşmalar dışarıya pek açık değil ama Twitterda sizin hakkınızdaki olumu ve olumsuz görüşleri takip edebilirsiniz.
     Sümer, yakın bir zamanda Youtubenin Türkçe olduğunu anımsatarak, firmaların burada kendilerine ait bir kanal kurabileceklerini bildirdi.
     Youtubede firma ve ürünleri hakkında videolar yayımlayabileceklerini anlatan Sümer, Daha sonra bu videolarınızın ne kadar ve nerelerden izlendiğini görebiliyorsunuz. Bunun yanında kendi kanalınızda canlı yayın bile yapabiliyorsunuz dedi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber KOBİlere sosyal medyada ürün pazarlaması anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER