KOBİler 2013te rahat olacak

KOBİler 2013te rahat olacak -SİNGİAD, özellikle ihracat yapan KOBİlerin, ticaret hacimlerini büyük oranda arttırmasını bekliyor


ANKARA (A.A) - Sincan Genç İşadamları Derneği (SİNGİAD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Harun Pek, 2013te özellikle ihracat yapan KOBİlerin, ticaret hacimlerini büyük oranda arttırmasını beklediklerini ifade etti.
     Pek, yaptığı açıklamada, geçen yılın 9 ayında sanayi üretiminde yaşanan artışın, önceki yılın aynı döneminde yaşanan artışın oldukça gerisinde kaldığını, ekonomideki yavaşlamadan KOBİlerin direkt etkilendiğini belirtti.
     2012nin KOBİler açısından zor geçtiğine işaret eden Pek, Ancak son çeyrekteki olumlu gelişmeler, 2013ün ekonomik bakımdan daha iyi bir yıl olacağını işaret etmektedir. Özellikle iç piyasadaki kıpırdanma bu yöndeki umutlarımızı daha da arttırmaktadır değerlendirmesinde bulundu.
     Pek, 2013ün ağırlıklı olarak ihracata dönük üretim yapan KOBİlerin yılı olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     KOBİler artık eskisi gibi değil. İhracata yönelen, uluslararası fuarlara büyük önem veren KOBİ sayısı bir hayli fazla. Yeni dönemde bu KOBİlerin pazar paylarını daha da arttırmalarını, alternatif pazarlara yönelmelerini beklemekteyiz. Yine bu dönemde pek çok KOBİnin de ihracatla tanışacağını tahmin etmekteyiz. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moodysin not artışı ile birlikte bu dönem ülkemize gelmesi beklenen yabancı yatırımcıların KOBİ satın almalarında büyük artış yaşanacağını da düşünüyoruz. Bu da şirketler açısından birleşme ve büyümeleri beraberinde getirecektir. Devletin KOBİlere KOSGEB ve TÜBİTAK vasıtasıyla verdiği destekler de işletmeler için büyük avantaj sağlamaya devam edecektir.
     Pek, bu süreçte bankaların, ticari kredilerin miktarları ve vadeleri konusunda KOBİlere daha fazla kolaylık sağlaması gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Göksel Yıldırım
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber KOBİler 2013te rahat olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER