KO

KO-MEK sayesinde iş sahibi oldu -Mesleği olmadığı için iş bulamayan Aydın Kır, belediyenin Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında gördüğü eğitim sonrası iş sahibi oldu


KOCAELİ (A.A) - Mesleği olmadığı için iş bulamayan Aydın Kır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında (KO-MEK) gördüğü eğitim sonrası iş sahibi oldu
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, KO-MEKin Gölcük Kaynakçılık Atölyesinde eğitim alan Aydın Kırın, aldığı mesleki eğitim sonucu iş sahibi olduğu bildirildi.
     Yalovanın Altınova ilçesindeki bir fabrikada kaynakçı olarak çalışmaya başlayan 34 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Kır, KO-MEKin Gazaltı (MIG-MAG) Kaynağı kursunda eğitim aldı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Kır, KO-MEK kurslarına katılmadan önce işsiz ve maddi durumu çok kötü olduğu belirterek Şimdi bir meslek ve işimin olmasından dolayı çok mutluyum dedi.
     KO-MEKle tanışmadan önce son derece zor koşullarda yaşadığını, iş aramaya çıktığı zaman mesleği olmadığı için fabrika kapılarından eli boş döndüğünü ifade eden Kır Sokaklardan cam şişe toplayarak, bayramlarda cami önlerinde simit satarak geçinmeye çalışıyordum. Fakat aldığım para kiramı ödemeye bile yetmiyordu. Evime ekmek götüremediğim ve aç kaldığımız çok dönemlerimiz oldu. Bazen çocuklar açım demesinler diye onları erkenden uyutuyorduk dedi.
     Açıklamada, her gün iş bulmak için sokaklarda dolaştığını ifade eden Kır, şunları kaydetti:
     Yine bir gün iş aramak için sokağa çıktım. Etrafa bakınırken KO-MEK Kurs Merkezinin Meslek ve Sanat Eğitimi tabelasını gördüm. İçeri girdiğimde burada ücretsiz meslek eğitimi alarak sonunda alacağım sertifikayla zorlanmadan iş bulabileceğimi öğrendim, kayıt oldum. KO-MEKte eğitim aldığım dönemlerde kendime güvenim geldi. Azimle çalıştım ve sertifikamı aldım. Aradan çok geçmeden iş sahibi oldum. Şimdi ailem ve ben çok mutluyuz. Sıcak bir çorba içebiliyoruz ve kimseye muhtaç olmadan yaşayabiliyoruz.
     Kır, böyle bir hizmet sonucunda iş bulmasına vesile olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve KO-MEK yetkililerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER