KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu:

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: -Türkiye, büyüyen ekonomisiyle kendisinden söz ettiren bir ülke. Daha da gelişmesini önemsiyoruz. Biz her zaman ana vatanımızla iftihar ettik


BURSA (A.A) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye, büyüyen ekonomisiyle kendisinden söz ettiren bir ülke. Daha da gelişmesini önemsiyoruz. Biz her zaman ana vatanımızla iftihar ettik dedi.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursaya gelen Eroğlu, Heykeldeki tarihi belediye binasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeyi ziyaret etti. Bursada büyük ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Eroğlu, gördükleri misafirperverlikten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.
     Türkiyeyi ana vatan olarak kabul ettiklerini vurgulayan Eroğlu, havanın kapalı oluşundan dolayı Bursanın güzelliğini henüz göremediklerini, ama insanların sıcaklığını gördüklerini belirtti. Eroğlu, Bursa halkının sıcak ve samimi ilgisinin kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, Türkiye, büyüyen ekonomisiyle kendisinden söz ettiren bir ülke. Daha da gelişmesini önemsiyoruz. Biz her zaman ana vatanımızla iftihar ettik. Türkiyedeki gelişmeleri görüyoruz. Kıbrısta huzur içinde yaşıyoruz, Türk halkının orada güzel yaşamasını istiyoruz diye konuştu.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursadaki gelişmelerden örnekler verirken, KKTCnin de gelişmesi konusunda gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Eroğlunu Bursada ağırlamanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Altepe, Kıbrıs, göz bebeğimizdir. Kıbrısın iyi durumda olmasını önemsiyoruz. Türkiye, her zaman Kıbrısın yanında dedi.
     Lefkoşanın da Bursanın kardeş kenti olduğunu hatırlatan Altepe, Kıbrısın gelişmesi için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya hazırız. Kıbrısın üreten bir ülke olmasını hedefliyoruz. Bu konuda Bursa, Kıbrıs için büyük bir şans diye konuştu.
     Altepe, Türkiyenin ve Kıbrısın birlikte gelişmesini temenni ettiklerini söyledi.
     Konuşmaların ardından Eroğlu, Büyükşehir Belediyesinin onur defterini de imzaladı. Altepe de Eroğluna el yapımı kılıç hediye etti.
     Eroğlu, daha sonra Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmazı makamında ziyaret etti. Yılmaz, Eroğluna şilt hediye ederken, Eroğlu da Yılmaza ziyaretin anısına tabak verdi.
     Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından, Eroğlu, çıkışta Bursa Jandarma Bölge Komutanlığının bahçesine fidan dikti.
     Eroğlu, ziyaretlerinin ardından kara yolu ile İstanbula hareket etti.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER