KKTCnin kuruluşunun 29. yılı

KKTCnin kuruluşunun 29. yılı -İzmir Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi


İZMİR (A.A) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin (KKTC) kuruluşunun 29. yıl dönümü, İzmir Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.
     Törene, KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, Hava Eğitim Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşçı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Muharip Gaziler Derneği üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
     Kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununun çözüme kavuşması için gerekli adımların biran önce atılmasını istediklerini söyledi.
     Uluslararası kurum ve kuruluşlara seslenen Umar, Adada kapsamlı ve adil bir çözüme varma arayışlarına har zaman iyi niyetle ve kararlılıkla yaklaşan, müzakere sürecine inançla devam eden Kıbrıs Türk halkını niye bu insan haklarının dışında tutuyorlar dedi.
     Uğur Umar, şunları kaydetti:
     Güney Kıbrıs Rum kesiminin, haksızca elde etmiş olduğu Avrupa Birliği üyeliğinin kendisine sağlamış olduğu avantajla müzakere sürecindeki katı tutumundan vazgeçmesini ve Türkiyeden gelecek olan suyu Akdeniz Bölgesinin istikrarı, dünya menfaati için Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, tarafından yapılan beraber kullanalım çağrısını kabul etmesini diliyoruz.
     Törenin ardından Umar ve İzmir Muharip Gaziler Derneği üyeleri, anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber KKTCnin kuruluşunun 29. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER