Kızıltepe Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Kılıç:

Kızıltepe Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Kılıç: İlçemize ziraat fakültesi açılmalı


MARDİN (A.A) - Kızıltepe Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Tahir Kılıç, ilçeye ziraat fakültesi açılmasını istedi.
     Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, ilçenin Türkiyedeki birçok ilden daha büyük olduğunu belirterek, gelişme potansiyeline sahip ilçeler arasında yer aldığını kaydetti.
     Kızıltepenin, eşsiz verimli ve geniş tarım arazilerine sahip olduğunu hatırlatan Kılıç, toprakların yüzde 94ü tarıma elverişli olan ilçenin, başlıca geçim kaynağının tarım ve ticaret olduğunu bildirdi.
     Kılıç, GAP suyunun ilçeye ulaşmasının, tarımın ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesini sağlayacağını belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     GAPın yakın zamanda tamamlanmasıyla bu eşsiz verimli ovamız suya kavuşup bereketlenecektir. Bir anda bol ve ucuz su ile karşılaşacak olan kırsal alanlardaki çiftçimizin bir an önce bilgilendirilmesi gerekecek. Vahşi sulama şekilleri bıraktırılıp sulamada ileri teknolojilerin kullandırılması sağlanmalıdır. Bu sürdürülebilir bir tarım politikası için gerekli en önemli şarttır. Bunlar yapılmazsa, kısa sürede bu verimli topraklarımızı çoraklaştırıp kaybedeceğiz. Bilinçli çiftçinin oluşmasında ziraat fakülteleri büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden ilçemize ziraat fakültesi açılmalıdır.
     Fakültenin, sadece tarımsal alana değil yerel ekonomiye birçok alanda katkı sağlayacağını vurgulayan Kılıç, İşsizliğin azalmasına, sosyal ve kültürel yaşamın gelişmesine öncülük edecektir. Bölge insanına çok sayıda ziraat mühendisi yetiştirecek, bölgenin eğitim seviyesi yükselecektir dedi.
    
     Muhabir: Serkan Yücel Aydın/Şengül Oymak/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kızıltepe Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER