Kızıltepede Hububat Ticaret Merkezinin yapımı sürüyor

Kızıltepede Hububat Ticaret Merkezinin yapımı sürüyor


MARDİN (A.A) - Kızıltepede Hububat Ticaret Merkezinin yapımının sürdüğü bildirildi.
     Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, Eski Belediye Başkanı Ferhan Türk, Belediye Başkanvekili Haşim Baday yapımı süren Hububat Ticaret Merkezini ziyaret etti.
     Öter, ziyarette Viranşehir yolu Akziyaret köyü mevkisinde inşaatı devam eden yeni Hububat Ticaret merkezinde 632 adet işyerlerini 20 gün sonra zahirecilere kura ile teslim edileceğini belirterek 20 Nisanda eski buğday pazarından yeni Hububat Ticaret merkezine taşınmayı hedeflediklerini söyledi.
     Öter, Hububat Ticaret Merkezi kendi branşında ülkemizin ve Ortadoğunun en büyük projesidir. Zahireciler olarak bu devasa projeyi birlik, beraberlik ve örnek dayanışmamız sayesinde başardık. Allah izin verirse 20 güne kadar kuraları çekip esnafımıza iş yerlerini teslim edeceğiz. Önümüzdeki nisan ayı sonuna kadar tüm zahirecilerimiz yeni yerimize taşınıp 2013 yeni mahsulüne yetiştireceğiz. Ziyaret vesilesiyle belediye başkanımızdan talebimiz kanalizasyon sorunumuzun açılışa kadar çözüme kavuşmasıdır dedi.
     Türk ise Hububat Ticaret Merkezinin kanalizasyon sorununun belediyenin gündeminde olduğunu konuyla ilgili teknik ekibin çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Bölgenin temel ekonomik potansiyelinin tarıma dayalı olduğunu kaydeden Türk Projenin özelliklerini, büyüklüğünü yerinde gördük. Tarım ticaret sektörümüze, ilçemize ve bölgemize böylesine muhteşem bir projeyi kendi imkanlarıyla oluşturan zahirecilerimizi tebrik ediyor, kutluyorum. Bölgenin büyük bir kısmının tarımla uğraşması nedeniyle, yerinde bir hizmet olduğunu gördüm. Sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere değil, önümüzdeki yüzyılın ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş modern bir tesistir dedi.
    
     Muhabir: Adnan Koçhan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Kızıltepede Hububat Ticaret Merkezinin yapımı sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER