Kızılay Genel Başkanı Akar:

Kızılay Genel Başkanı Akar: -13 bin ton un bugün Suriye tarafına geçirildi


MUŞ (A.A) - Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, kendilerine bağışlanan 50 bin ton buğdaydan elde edilen 38 bin ton unun 13 bin tonunun Suriye tarafına geçirildiğini söyledi.
     Muşta düzenlenen Genişletilmiş Kızılay Şube Başkanları Bölge Toplantısına katılan Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının ulusal ve uluslararası düzeyde çok önemli çalışmalar yaptığını anlattı.
     Son dönemde Suriye sınırında çok önemli faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Akar, şöyle konuştu:
     Yaklaşık 300 bin misafirimiz oldu, bunun 200 bini kamplarda yaşıyor. Kamplarda yaşayan insanların barınma, beslenme, insani yardım ve temel ihtiyaç malzemeleri Kızılay tarafından karşılanıyor. Bunun finansmanını devletimiz karşılıyor. Suriyenin iç kısımlarına doğru devamlı ihtiyaç malzemeleri gönderiliyor. Devletimizin Türk Kızılayına bağışladığı 50 bin ton buğdaydan elde edilen 38 bin ton unun 13 bin tonu bugün Suriye tarafına geçirildi.
     Somali, Gazze ve Batı Şeriada faaliyetlerinin devam ettiğini kaydeden Akar, bu sayede dünya çapında global bir örgüt olma yolunda ilerlediklerini bildirdi.
     Daha sonra Vali Ali Çınarı makamında ziyaret eden Akar, Türkiyede gerçekleştirdikleri bölge toplantılarının en büyüğü ve sonuncusunu Muşta yaparak kongre hazırlıklarını tamamlayacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım/Şener Toktaş/Berin Arslan Çetin/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kızılay Genel Başkanı Akar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER