Kızılay Ahlatta kan bağışı topladı

Kızılay Ahlatta kan bağışı topladı


BİTLİS (A.A) - Türkiye Kızılayı Derneği Güneydoğu Bölge Kan Merkezi tarafından, Ahlatta kan bağışı kampanyası düzenlendi.
     Selçuklu Çarşısı Meydanına kurulan kan bağış aracında başlatılan kampanyaya vatandaşlar ilgi gösterdi.
     Güneydoğu Bölge Kan Merkezi doktorlarından Nisa Şahintürk, yaptığı açıklamada, vatandaşın yaptığı bağışlardan dolayı memnun olduklarını söyledi.
     Dr. Şahintürk, şöyle konuştu:
     Güneydoğu Bölge Kan Merkezi olarak bölgede Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Ağrı ve Iğdır illerinin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Buna bağlı olarak bu illerde de kan bağışı alıyoruz. Bu sene ikinci kan bağışı tırı organizasyonu ile 1 doktor ve 7 personelden oluşan bir ekiple, kan bağışı kampanyasını yürütüyoruz. Bitlis ve ilçelerinde de kan bağışı kampanyası başlattık. Bugün Ahlatta kan bağışı topluyoruz. Yarından itibaren de 3 gün boyunca Tatvanda kan bağışı toplayarak diğer ilçelere geçeceğiz.
     Kan vermenin sağlık açısından çok önemli faydalar sağladığını, düzenli kan veren kişilerde kalp krizi geçirme riskinin azaldığını ve kan hücrelerinin yenilendiğini açıklayan Dr. Şahintürk, bölgenin rakımının yüksek olması nedeniyle, özellikle erkeklerin yüzde 95inde kan değerinin normal sınırların çok üstünde çıktığını ifade etti.
     Dr. Şahintürk, Bu da kişide sık sık baş ağrısı, görmede bulanıklık, el ve ayaklarda yanma meydana getiriyor. Kan bağışı sayesinde insan hem rahatlıyor, hem de tanımadığı insanların hayatını kurtarıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Kızılay Ahlatta kan bağışı topladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER