Kızılaydan kan bağışına davet

Kızılaydan kan bağışına davet -Kızılay kan merkezi ekip doktoru Şengün: Kış aylarında kan bağışları düşüyor. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz


SAKARYA (A.A) - Kızılay Kan Merkezi ekip Doktoru Mehmet Şengün, kış aylarında kan bağışlarının düştüğünü belirterek, vatandaşları duyarlı olmaya davet ettiklerini söyledi.
     Kent Meydanı önünde kurulan Kızılay kan bağışı tırında 9 gün boyunca bulunacaklarını belirten Şengün, özellikle kış aylarında kan bağışına olan ihtiyacın arttığını ifade etti.
     Şengün, kan bağışının yeterli olmadığı için ameliyatların ertelendiğini vurgulayarak, Sadece ameliyatlarda trafik kazalarında değil, kronik hastalığı bulunan kişilerde de hastalarımız sürekli kan bekliyor. Doğumdaki bir anne veya bebek kan bekliyor. O yüzden vatandaşlarımızı duyarlı olmaya bekliyoruz dedi.
     Halk arasında yanlış bilinen bir şey var, çok bulunan kan gruplarına karşı ihtiyaç olmuyormuş gibi bir inanış var diyen Şengün, Ne kadar çok kan grubu bulunuyorsa, o kadar çok hasta vardır. Kan grubu yaygın olarak bulunan hastalara da ihtiyaç vardır. Soğuk kış aylarında özellikle bütün kan gruplarına ihtiyaç var. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kızılaydan kan bağışına davet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER