Kıyı Tasarım Projesi İzmir Fuarında tanıtılacak

Kıyı Tasarım Projesi İzmir Fuarında tanıtılacak


İZMİR (A.A) - İzmir Kıyı Tasarım Projesinin 81. İzmir Enternasyonal Fuarında tanıtılacağı bildirildi.
     İZFAŞtan yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kıyı Tasarım Projesi çalışmaları kapsamında İzenerji Tasarım Müdürü Aslı Şentürk ve Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu ile İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs bir araya geldi.
     İZFAŞta düzenlenen toplantıda konuşan projenin koordinatörlerinden Prof. Balcıoğlu, İzmir kıyı tasarım projesinin dünyada bu ölçekte az yapılan ve Türkiye, İzmir için çok önemli bir proje olduğunu vurguladı.
     Mehmet Şakir Örs de 81. İzmir Enternasyonal Fuarının bu yılki ana temasının Hayatın Her alanında Tasarım olduğunu hatırlatarak, İzmir Büyükşehir Belediyesinin tasarım projelerini fuar katılımcı ve ziyaretçileriyle buluşturmak istediklerini söyledi.
     İzmirin bir tasarım kenti olduğunu söyleyen Örs, Tasarım yeniliktir, değişimdir, yaratıcılıktır. Bütün bu özellikler İzmir ile bütünleşmektedir. İzmirin bütün güzelliklerinin ve özelliklerinin yanı sıra tasarımcı yanını da ortaya çıkarmayı ve İzmirlilerle buluşturmayı planlıyoruz. Bu bağlamda İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentin yeniden tasarlanması projeleri İzmirli hemşehrilerimizle paylaşılacak. Her yıl olduğu gibi fuar içinde yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi fuar sokağında proje sunumları ve söyleşiler gerçekleşecek. İzmirlilerin tasarım projesi ile ilgili görüş ve düşünceleri alınacak dedi.
     Fuar katılımcılarına çağrıda bulunan Örs, 81inci İzmir Enternasyonal Fuarına katılacak kurum ve kuruluşlardan tasarım konusunda sunumlar, stantlar ve sergiler yapmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Kıyı Tasarım Projesi İzmir Fuarında tanıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER