Kıyı Egede kuvvetli yağış ve lodos

Kıyı Egede kuvvetli yağış ve lodos uyarısı -Çanakkale geneli ile Balıkesir, Aydın ve İzmirin kıyı kesimlerinde yağış ve lodosun etkili olacağı bildirildi


BALIKESİR (A.A) - Çanakkale geneli ile Balıkesir, Aydın ve İzmirin kıyı kesimlerinde yağış ve lodosun, bugün etkisini artıracağı bildirildi.
     Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kıyı Egede kuvvetli yağış ve lodos fırtınası uyarısında bulundu.
     Dün akşamdan bu yana bölgede lodosla etkili olan kuvvetli yağış sonucunda, Aydının Söke ilçesinde metrekareye 88 kilogram, İzmirde 46.2, Çanakkalede 40.2, Manisada 34.8 ve Aydında 27.4 kilogram yağış düştü.
     Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün etkisini artırarak, Çanakkale geneli ile İzmir ve Aydının kıyı kesimleri, Balıkesirin batı ilçeleri (Edremit, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık), Manisa il merkezi ve kuzeybatı ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
     Belirtilen bölgede, lodos fırtınasının saatteki hızının 80 kilometreye ulaşması ve cumartesi öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.
     Beklenen kuvvetli rüzgar ve yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama, sel, su baskını, heyelan, yıldırım, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kıyı Egede kuvvetli yağış ve lodos Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER