Kısa dönem erler yemin etti

Kısa dönem erler yemin etti -Çorumda silah altına alınan 349. kısa dönem 150 Jandarma er, düzenlenen törenle yemin etti


ÇORUM (A.A) - Çorumda silah altına alınan 349. kısa dönem 150 Jandarma er, düzenlenen törenle yemin etti.
     İl Garnizon Komutanlığında düzenlenen törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okunarak birliğe ilk katılan 3 askere çeşitli ödüller verildi.
     Daha sonra temel eğitimini tamamlayan 150 asker, ellerini Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine koyarak yemin etti.
     Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, törende yaptığı konuşmada, asker ailelerine seslenerek, Vatan hizmeti için asil Türk milletinin emrine verdiğiniz ve peygamber ocağına gönderdiğiniz bu güzide evlatlarınızı gözümüz gibi koruyacağız dedi.
     Vatani görevlerini yapmak için Çoruma gelen gençlerin kışlada ilk günden itibaren ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen arkadaşlarıyla bütünleştiklerini belirten Saraç, şunları kaydetti:
     Dosta güven, düşmana korku veren evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Ne mutlu size ki vatan sevgisini bilen ve vatan için her şeyini vermeye hazır evlatlar yetiştirmişsiniz. Bizlere emanet ettiğiniz kınalı kuzularınızı, mukaddes bir emanet olarak kabul edeceğimizden, gözümüz gibi koruyacağımızdan, bir saniye olsun gözümüzü onlardan ayırmayacağımızdan şüpheniz olmasın. Onlar artık sadece sizin değil, milletimizin de evladı olmuşlardır.
     Program, tören geçişinin ardından sona erdi. Törenin ardından askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Bazı asker yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.
     Törene, Vali Sabri Başköy, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, askeri yetkililer ile askerlerin aileleri katıldı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kısa dönem erler yemin etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER