Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci:

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci: Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi sayesinde şehrimizde bulunan tüm başıboş hayvanları sahiplendik


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kurdukları Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ile, kentteki tüm başıboş hayvanların sahiplenildiğini belirtti.
     Bahçeci, yaptığı açıklamada, Kırşehir Belediyesi olarak, 2010 yılında Meytaş yolu Belediye Asfalt Plenti Tesislerinin yanında açtıkları Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde; 700 metrekare açık köpek ünitesi, 150 metrekare sundurmalı açık alan ve 400 metrekare kapalı idare binasının yanı sıra tabip odaları, ameliyathaneler ve hayvan yıkama yerleri de bulunduğunu ifade etti.
     Merkezde, başıboş sokak hayvanlarının düzenli olarak toplanıp, kısırlaştırılıp, künye ile kayıt altına alınarak doğal ortamlarına tekrar bırakıldığını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:
     Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi sayesinde şehrimizde bulunan tüm başıboş hayvanları sahiplendik. Artık onların da bir evi var. Açıldığımız günden bu yana merkezimize aldığımız hayvanların bakım ve tedavi işlemlerini üstlendik. Kısırlaştırmaya uygun olanları kısırlaştırıp, uygun olmayanlar ise aşı ve tedavi işlemleri yapıldıktan sonra uygun ortamlara bıraktık. Sahip çıktığımız her hayvanın günlük bakımını da üstlenmekteyiz. Köpek toplama ekibimiz gece ve gündüz olmak üzere iki vardiyalı olarak çalışmaktadır.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER