Kırşehirde kaçak kazı iddiası

Kırşehirde kaçak kazı iddiası -Mucur ilçesinde iki evde yapılan aramada ele geçirilen 4 mezar taşı ve bir mil taşı, Kırşehir Müze Müdürlüğüne teslim edildi


KIRŞEHİR (A.A) - Mucur ilçesinde iki evde yapılan aramada, Roma dönemine ait 4 mezar taşı ve bir mil taşı ele geçirildi.
     Kırşehir Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Mucur İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak kazı ihbarı üzerine Geycek köyündeki iki eve baskın düzenledi.
     Evlerde yaptıkları aramalarda, Roma dönemine ait 4 mezar taşı ve bir mil taşı (yön taşı) bulan ekipler, M.Ö. ve A.Tyi gözaltına aldı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen zanlılar, nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Tarihi eserler, Kırşehir Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Müze Müdürü Adnan Güçlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, mezar taşları ve mil taşının, bir vatandaşın şikayeti üzerine jandarma ekiplerince bir evin avlusunda bulunduğunu söyledi.
     Taşlar hakkında bilgi veren Güçlü, "Bunlar, Roma dönemine ait mezar taşı ve mil taşıdır. Mil taşı, Roma dönemine ait yollar üzerine konulan ve bir nevi yol gösteren levhalardır" dedi.
     Güçlü, jandarmanın çalışması sonucunda bu eserlerin müzeye kazandırıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kırşehirde kaçak kazı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER