Kırşehirde Çevre Günü kutlandı

Kırşehirde Çevre Günü kutlandı


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehirde Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.
     Askerlik şubesi önünden başlayarak Terme Caddesi Anıt Meydanına kadar düzenlenen çevre yürüyüşüne, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Fatoş Çetin Anaokulu öğrencileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
     Yürüyüş grubu, Anıt Meydanında Fatoş Çetin Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan geri dönüşüm sergi alanında toplandı.
     Vali Erden, burada yaptığı konuşmasında, Dünya Çevre Gününün kutlanmasında ki amacın duyarlılığı artırmak olduğunu, yeryüzünün nimetlerinden faydalanıldığı için en iyi şekilde korunması gerektiğini belirtti.
     Erden, Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerjiyi imkanlarımızla yapmaktayız, dünya nimetlerini iktisatlı, kullanmalıyız. Dünyamızı, ülkemizi, kentimizi çevremizi korumalıyız dedi.
     Başkan Bahçeci de, Çevre Günü dolayısıyla bu gün ilk kez bir vatandaşa 25 lira çevre cezası kestiklerini belirterek, yerlere tükürmeye, çöp atmaya artık ceza kesileceğini vurguladı.
     Konuşmaların ardından geri dönüşüm sergisi gezildi.
     Rengarenk gazete kağıtlarından yapılmış elbise, çanta, plastik poşetlerden ve tabaklardan yapılmış kıyafetler giymiş çocuklar, kağıttan yapılan ekmek fırını, cami, gazeteden yapılmış saat, pet şişelerden dekor edilen atık çöp kutusu dikkat çekiciydi.
     Ayrıca Kırşehir Belediyesi tarafından en fazla atık pil toplayan okullara ödülleri verildi.
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kırşehirde Çevre Günü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER