Kırşehirde Gelecek için geri dönüşüm projesi

Kırşehirde Gelecek için geri dönüşüm projesi uygulanıyor -Kırşehir Belediyesinin başlattığı proje kapsamında, yaklaşık 2 yılda toplam 577 ton kağıt, plastik, cam ve metal atığın geri dönüşümü sağlandı


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 2011 yılında başlattıkları Gelecek için geri dönüşüm projesi kapsamında, 577 ton kağıt, plastik, cam ve metal atığın geri dönüşümünün sağlandığını söyledi.
     Belediye Sosyal Tesislerinde, belediye meclisi üyeleri ile bir araya gelen Bahçeci, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Kente çevre bilinci oluşturmak ve gelecek nesillere temiz bir Kırşehir bırakmak için çeşitli projeler yürüttüklerini belirten Bahçeci, Gelecek için geri dönüşüm projesinin de bunlardan bir tanesi olduğunu ifade etti.
     Bahçeci, Bu proje kapsamında, 12 bin haneye ulaşılarak 480 ton kağıt, 55 ton plastik, 30 ton cam, 12 ton metal olmak üzere toplam 577 ton atığın geri dönüşümü sağlandı. Sağlık kuruluşlarının tıbbi atıkları evsel atıklardan ayrı toplanmaktadır. Böylelikle, 2011 yılı içerisinde 93, 2012 yılında 130 ton tıbbı atık toplandı. 2009 yılında Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile protokol imzalanmış ve şehir merkezinde bulunan tüm okullara atık pil kutusu dağıtılarak en çok atık pil toplayan okula ödül verilmiştir dedi.
     Kentli Olma ve Çevre Bilinci Oluşturma Projesi kapsamında, il merkezinde bulunan ilköğretim okullarında her dönem Kentlilik Bilinci eğitimleri verildiğini dile getiren Bahçeci, bu eğitimlerle 63 okulda 14 bin öğrenciye ulaşıldığını vurguladı.
     Bahçeci, ilaçlama çalışmaları kapsamında karasinek, sivrisinek ve haşere ile mücadelede erken dönem olan şubat ve mart ayında çalışma yapıldığına işaret ederek, kentte bulunan bütün manda ve ahırların gübreliklerinin ilk defa bu yıl larvasit yönünden ilaçlandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kırşehirde Gelecek için geri dönüşüm projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER