Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 7. etap tanıtım toplantısı yapıldı


ADIYAMAN (A.A) - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 7. etap tanıtım toplantısı yapıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından müdürlüğün konferans salonunda düzenlenen toplantıda, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi konusunda yatırımcılara bilgiler verildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, toplantının açılışında, toplantıyı Adıyamanda tarımı ve tarıma dayalı istihdamı artırmak için düzenlediklerini belirtti.
     Yatırımcıların yatırımlarını yaparken mağdur olmaması ve daha fazla yatırım yapması bir araya geldiklerini dile getiren Alan, İlimiz için, ilimizin istihdamı için Adıyamanda tarımı dayalı yatırımları geliştirmek için üzerimize düşenin daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz dedi.
     Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu ise programdan Adıyamanlı yatırımcıların yeteri kadar yararlanmadığını kaydederek, Adıyamanlı yatırımcılar tarafından kalkınma ajanslarına maalesef eksik ve ayağı yere sağlam basmayan projeler geliyor. Dolayısıyla projelerimiz üniversitelerdeki bağımsız uzmanlar tarafından kabul görmüyor ve destek alamıyor. Biz, Adıyamanlı yatırımcılar olarak bütün kalkınma programlarına daha kaliteli ve daha fazla projelerle başvurmalıyız diye konuştu.
     Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin de, Adıyamanda kalkınmanın temelinin tarımdan geçeceğini ifade ederek, sulama projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.
     Konuşmanın ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisleri tarafından katılımcılara tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi konusunda bilgiler verildi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının ... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER