Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 7.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 7. etap başvuruları başladı


GAZİANTEP (A.A) - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının (KKYDP) 7. etap başvuruları başladı.
     Gaziantep İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğünden yapılan açıklamaya göre, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi uyumunun sağlanması, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi ile hizmetlere erişimin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları amaçlayan KKYDP Tebliğinin 4 Eylülde Resmi Gazetede yayımlandığı bildirildi.
     KKYDP kapsamında, ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımlara bireysel olarak ya da grup olarak başvurabileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Ekonomik yatırımlar destekleme programı yatırım konuları proje tekliflerinde hibeye esas proje tutarı bireysel başvurular için 150 bin TL, tüzel kişi başvuruları için ise 600 bin TLyi geçmemek üzere hibeye esas proje tutarının yüzde 50sine hibe yoluyla destek verilecektir. KKYDP çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği kapsamında hazırlanan proje teklifleri 2 Kasıma kadar il müdürlüklerine teslim edilmelidir. Yatırım projeleri ise 1 Kasım 2013e kadar tamamlanacak şekilde hazırlanmalıdır.
     Açıklamada, proje hazırlanmasıyla ilgili gerekli desteğin İl Tarım Müdürlüğü İl Proje Yürütme Birimi (Proje Teknik Yardım Ekibi) tarafından sağlanacağı, programla ilgili tüm dokümanların Tarım Reformu Genel Müdürlüğü resmi sitesinde erişime açık hale getirildiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 7. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER