Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı -İzmirde 32 projeye, yaklaşık 8 milyon lira hibe desteği ödemesi yapılacak


İZMİR (A.A) - İzmirdeki tarımsal ürünlerin işlenmesine, değerlendirilmesine ve pazarlanmasına yönelik hazırlanan 32 projeye, yaklaşık 8 milyon lira hibe desteği ödemesi yapılacak.
     İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İl Müdürü Ahmet Güldalın, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı" kapsamında 2013 yılı için hibe desteği almaya hak kazanan 32 proje sahibi ile Hibe Desteği Sözleşmesini imzaladığı bildirildi.
     Açıklamada, 2006 yılından bu yana yürütülen program kapsamında bakanlığın vereceği hibe desteğinden faydalanmak için İzmirdeki 51 proje başvurusundan 32sinin kabul gördüğü, projelerin yatırım konularının bitkisel ve hayvansal ürün işleme, alternatif enerji üretimi, tarımsal ürün depolama, koyun-keçi-manda konusunda sabit yatırım ve soğuk hava deposu olduğu belirtildi.
     İzmirde, 2006 yılından bu yana "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" (KKYDP) kapsamında ekonomik yatırım amacıyla hazırlanan 92 projeye toplam 18 milyon 614 bin 51 lira hibe desteği verildiği, verilen destek ile İzmire toplam 41 milyon 823 bin 381 lira yatırım yapıldığı bildirildi.
     Makine ekipman alımlarının desteklenmesi amacıyla da 2007 yılından bu yana bin 956 makine alımı için girişimcilere toplam 10 milyon 904 bin 88 lira ödeme yapıldığı kaydedilen açıklamada kabul gören 92 proje ile aynı zamanda 2006 yılından bu yana İzmirde bin 474 kişiye istihdam sağlandığına işaret edildi.
    
     Muhabir: Rena Nuri
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER