Kırklareli Üniversitesinde mezuniyet töreni

Kırklareli Üniversitesinde mezuniyet töreni -Kırklareli Valisi Yaman: -Artık eğitime önem ve büyük destek veren, güçlü, gelecek vaat eden bir Türkiye var


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Artık eğitime önem ve büyük destek veren, güçlü, gelecek vaat eden bir Türkiye var dedi.
     Vali Yaman, Kırklareli Üniversitesinin Atatürk Stadında düzenlenen 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, bir ülkede yapılan yatırımların en önemlisinin eğitim ve öğretime yapılan yatırımlar olduğunu söyledi.
     Kırklareli Üniversitesinin yeni bir üniversite olmasına rağmen hızla büyüdüğünü ifade eden Yaman, şöyle devam etti:
     Üniversitemizin kısa sürede hızla büyümesi ve yaptığı çalışmalar gelecek adına büyük umutlar müjdelemektedir. İlimizde ve ülkemizde eğitim ve öğretim adına yapılan yatırımların her geçen gün artması da ülkemizin geleceği adına sevindiricidir. Üniversiteler, eğitim kurumu olmalarının yanı sıra, aynı zamanda kamu hizmeti yürüten kurumlardır. Kırklareli Üniversitesi kurulduğu günden bu yana ilimizin sosyo-kültürel ve ekonomik gelişmişliğine ciddi katkılar sağlamıştır. Yöneticiler olarak üniversitemizin her konudaki çalışmalarına bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Artık eğitime önem ve büyük destek veren, güçlü, gelecek vaat eden bir Türkiye var. Üniversitesi olmayan ilimiz yok.
     Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç da Kırklareli Üniversitesinin dünya üniversiteleri ile yarışacağını kaydetti.
     Konuşmaların ardından Vali Yaman, üniversiteden birincilikle mezun olan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Mehmet Küçüke ödülünü ve mezuniyet belgesini verdi.
     Daha sonra mezun olan 1906 öğrenci, mezuniyet andını okudu, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.
    
     Muhabir: Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kırklareli Üniversitesinde mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER